InWest Regio BV (ROM Inwest)

Tabel 142

Algemene informatie

Het gezamenlijke doel van InWest Regio BV is te komen tot duurzame economische structuurversterking van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) en de regio Noord-Holland Noord en daarbij in aanmerking nemen dat deze structuurversterking bijdraagt aan een duurzaam herstel na de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor de regionale economie.

Programma

Economische Zaken

Beleidsdoel

B. Het versterken van onze strategische positie door samenwerking in de regio, met een focus op de logistiek, kennisintensieve en (inter)nationale dienstensectoren en op de maatschappelijke inpassing van de luchtvaart.

Rechtsvorm

Besloten vennootschap

Eigenaarsrol

Portefeuillehouder Financiën

Opdrachtgeversrol

Portefeuillehouder Economische Zaken

Bestuurlijk belang

Uit hoofde van de gehouden aandelen vertegenwoordigt de portefeuillehouder deelnemingen (wethouder Financiën) de gemeente Haarlemmermeer in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA).

Aandelenbelang

Het uitgangspunt bij de toetreding als aandeelhouder InWest Regio B.V. is dat een bedrag gelijk aan 1% van de gemeentebegroting over het jaar 2019 wordt ingelegd. Dit bedrag komt voor Haarlemmermeer (met een begrotingsomvang van € 500 miljoen) neer op € 5 miljoen. Dit wordt vanaf 2023 in twee tranches per jaar ingebracht. In 2023 zijn de eerste twee tranches gestort, ieder voor een bedrag van € 500.000.

Financieel belang

€ 1.000.000

Financiële gegevens

Balansdatum

31-12-2021

31-12-2022

Eigen vermogen

-

€ 35.186.962

Vreemd vermogen

-

€ 12.128.147

Solvabiliteit

-

74,4%

Begroot resultaat 2023

Nog niet bekend

Bijdrage in 2023

N.v.t.

Financiële toelichting

Het financiële resultaat 2022 komt uit op een verlies van € 953.038. Dit wordt veroorzaakt doordat de kosten die zijn gemaakt ten behoeve van de werkzaamheden van het Transitiefonds en het MKB-fonds hoger zijn dan de opbrengsten uit de fondsen. De fondsen zijn nog in een opbouwfase en er zijn nog geen opbrengsten gerealiseerd (anders dan rente-inkomsten). Dit is in lijn met de verwachtingen. Het uitgangspunt van de fondsen is dat deze volledig revolverend zullen zijn (na 15 jaar), in de veronderstelling dat fondsen met winst verkocht worden (na 6 tot 8 jaar). De kosten voor het fondsbeheer zijn gebaseerd op een door de AvA vastgesteld percentage van 2% van het fondsvermogen per jaar.

Risico's

Er zijn geen materiële risico’s waar maatregelen voor getroffen moeten worden.

Overige informatie / website

https://rominwest.nl/