Vervallen risico's

Aansprakelijkstelling huurovereenkomst (R317)
Overzicht algemene dekkingsmiddelen
Het risico op een mogelijke aansprakelijkstelling vanwege het niet nakomen van een huurovereenkomst komt is komen te vervallen. Over het geschil heeft overleg plaatsgevonden, wat heeft geresulteerd in een schikking tegen finale kwijting.

Exploitatie flexwoningen Sarabande (R324)
Wonen
Met betrekking tot de exploitatie van flexwoningen is een nieuw afsprakenkader vastgesteld. De exploitatie van de flexwoningen valt binnen dit afsprakenkader, waardoor het risico komt te vervallen. Voor de overeengekomen verplichting is dekking beschikbaar.

Hogere inflatiekosten onderhoud openbare ruimte (R327)
Kwaliteit fysieke omgeving
De hogere kosten voor het onderhoud van de openbare ruimte als gevolg van inflatie zijn niet meer als risico opgenomen, omdat deze zich als feit al voordoen. Er wordt zo veel mogelijk budget binnen de huidige begroting gedekt en anders zal een budgetaanvraag worden betrokken in de P&C documenten.

Financiële impact coronamaatregelen
Diverse programma's (G, K, I/S)

De compensatie door het Rijk voor de inkomstenderving 2020 en 2021 is ontvangen. Bij de Voorjaarsrapportage 2022 zijn de ramingen van de inkomsten op basis van de inzichten van dat moment geactualiseerd, structurele wijzigingen daarop zullen betrokken worden bij de Voorjaarsrapportage 2023. Het risico met betrekking tot het herstel van de inkomsten toeristenbelasting tot het niveau van voor de coronacrisis (R306) blijft bestaan.