Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en externe Veiligheid

De informatie die voor de provincie nodig is om te beoordelen of de gemeente Haarlemmermeer op adequate wijze uitvoering geeft aan haar taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH-taken) op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is tijdig aan de provincie verstrekt. Veel van deze VTH-taken zijn wettelijk verplicht ondergebracht bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ( OD NZKG).

Naast de aanwezigheid van de juiste documenten, is in 2022 extra aandacht besteed aan de wettelijke bepalingen omtrent het inzichtelijk maken de meetbare doelen, activiteiten en de benodigde en beschikbare financiƫle en personele middelen, voor zowel het beleid als het uitvoeringsprogramma vergunning, toezicht en handhaving (artikel 7.2, lid 1 en 2 jo. artikel 7.5 van het Besluit omgevingsrecht). Hierbij is gebleken dat deze informatie voldoende is om inzicht te geven in het bereiken van de doelen.

Dit betekent dat de VTH-taken in 2022 adequaat werden uitgevoerd.

Aandachtspunten voor 2023

De OD NZKG verwacht in 2023 een VTH strategie op te leveren die ook van toepassing zal zijn op de door ons bij de OD NZKG ingebrachte taken.